MASRY4EVER عضو مميز
عدد المساهمات : 51 تاريخ التسجيل : 22/07/2010
| موضوع: طريقة عمل الحمام المحشى الثلاثاء 03 أغسطس 2010, 1:01 am | |
| طبعا يا جماعة الطريقة دى منقوله علشان انا اصلا مبحبش الاكلة دي..... المقادير ----- لكل زوج من الحمام نحتاج الى
من 1\2 الى 3\4 كوب فريك أو رز (حسب حجم الحمام ) بصلة متوسطة مفرومة - ملعقة صغيرة سمن - ملح + 1\2 ملعقة صغيرة
فلفل أسود أو حسب الرغبة - حوايج الحمام يعني الكبدة والأونصة الطريقة ----- يدعك الحمام جيدا بالدقيق والملح ويترك نصف ساعة ثم يغسل جيدا ويترك قليلا ليصفى من الماء فى هذه الأثناء نحضر خلطة الحشو من الرز مع
البصل المفروم المدعوك بالملح والفلفل + السمن + الكبدة والأونصة
أو الفريك وممكن أن يُحمر الفريك شوية قبل الحشو ثم بعد أن يبرد نضع
عليه باقي المكونات ماعدا السمن لأنه قد تحمر بالسمن يدعك الحمام من الداخل بقليل من الملح والفلفل نضع الحشو سواء كان الرز أو الفريك ونترك فراغ قليل بالحمام لأن
الحشو سيتمدد وبعد الحشو .. نكتف الارجل ايضا .. نسلق الحمام في الماء المغلي والمضاف اليه بصلة متوسطة صحيحه
وحبهان (هيل)ثم بعد شويه نهدي النار ونضع فص مستكة ويترك حوالي
ساعة وفي نصف وقت النضج نضع قليل من الملح معه بعد النضج يرفع طبعا من الحلة ويترك ليجف وهذا ضروري جدا ثم يحمر في السمن ويقلب على كل الجوانب .. ********************************************** | |
|
الفارس الدرع الذهبى
عدد المساهمات : 1404 تاريخ التسجيل : 21/06/2010 العمر : 54
| موضوع: رد: طريقة عمل الحمام المحشى الخميس 05 أغسطس 2010, 11:37 am | |
| حمام ومحشي هناكله فين الجوز بقي بكتيييييير نتجوز تاني علشان ناكله بس يا خسارة الحمام طيّر | |
|
ابراهيم عبده الدرع الذهبى
عدد المساهمات : 2264 تاريخ التسجيل : 22/06/2010 العمر : 37
| موضوع: رد: طريقة عمل الحمام المحشى الخميس 05 أغسطس 2010, 1:07 pm | |
| | |
|