موجه اسكندرانى عضو مميز
عدد المساهمات : 84 تاريخ التسجيل : 13/10/2010
| موضوع: نصائح مجربه الثلاثاء 26 أكتوبر 2010, 6:57 am | |
| --------------------------------------------------------------------------------
المطبخ لتنظيف سيراميك المطبخ اليكى الافكار الاتية 1ممكن تضعى كلور فى بخاخ وترشى السيراميك وتتنظرى فترة وبعد كدة تمسحية بفوطة وتكونى لابسة جوانتى 2 فكرة تانية ممكن بماء وصابون سايل وبعد كدة تنشفى بفوطة مبلولة بالخل علشان يلمع 3لويعنى المطبخ بقالو فترة ممكن تدعكية بالسلك وشوية مية وكلوروبعدين تنشفى برضو بفوطة وشوية خل اوديتول 4لوبين السيراميك مسود شوية ممكن بفرشاة اسنان مغموسة فى الخل ودة (مجربة )وتدعكى اوكلور 5لو السيراميك حالتة سيى ممكن تستخدمى الجاز تبللى قماشة او سلك وتدعكى او بيرسول لكن احترسى احترسى لان الاشياء دة بتساعد على الاشتعال خلى بالك متكونش كتير يعنى يادوب تبلى السلك او القماش مش تغرقى الدنيا لتظيف الشفاط اليكى الطرق الاتية 1ممكن تفكى الشفاط وتنقعية مدة فى مية دافية وصابون وبعد كدة تدعكية بالسلك 2انا بنضفة بالجاز بلبس كيس بلاتك وباخد شوية جاز على سلكة اوقماشة قطن وادعك بتشيل كل الدهون بسهولةو بعد كدة اغسلة بالمية والصابون 3فى ناس بترش علية شوية بيرسول اومبيد وتمسحة منة نظافة ومنة حماية من الحشرات 4ناس تانية بتنضفة بالتنر انا بنضف كمان الهيكل المعدنى بعد ماافك المساميربالجاز ولاماكن الضيقة بفرشاة مغموسة بالجاز 5فكرة تانية انك تنضفة بمية وكلور وصابون وتدعكى بالسلك لحماية المطبخ عامة من الدهون التى تتراكم علية 1ممكن تغلفى مواسير الغاز فى المطبخ بالفويل لسهولة تنظفها وحماتتها من انها تزيت وتتراكم عليها الهون والاتربة والزيوت 2ممكن تضعى فوق دواليب المطبخ ورفق الجرايد لحمايتها من الاتربة والزيوت 3ممكن لو ورق الجرايد مش مناسب ليكى تغليفها بالكنج فلم (بلاستك فل ) السندوتشات 4ممكن برضو تغطية بالفويل ولو ان الفكرة دة مكلفة شوية بس هتوفر عليكى تنظيف ومجهود وممكن وانت بتنضفى تمسحية مش تغيرة كل شوية ودة الهدف منة حماية خشب المطبخ 5لوعندك المطبخ متقفل تحت الحوض لازم تهتمى انك تنشفية اول ما يجى علية مية لان دة هيحمى الخشب من التشقق 6كمان لازم ترشى تحت الحوض باى مبيد لانة بيكونمكان رطب وعرضة للحشرات7لغسل وتنظيف خشب المطبخ فى نوعيات خشب مغسول او دهان مغسول يعنى المية مش بتاثر فية تغسلية بليفة ومية واى منظف ساءل وتنشفية 8ولو المطبخ الموتال مفيش مشكلة برضو من المية تغسلى وتنشفى ولتنظيف مجرى الالموتال ببالفرشاة الصغيرة وتنشفى كويس 9لومطبخك اوستر لا تستخدمى المية والصابون فى تنظيفة لان دة هياثر على الخشب لازم تهتمى اول ماحاجة تتوسخ تمسحية بفوطة مبلولة بسيط ومتدعكيش لان الدعك هيطلع الدهان ممكن تستخدمى البليدج اوفى مناديل منظفى للاثاث
لتنظيف الثلاجة اليكى اللافكار التالية 1لاتضعى فى الثلاجة طعام بدون غطاء لانة هيتتسب فى رايحة للثلاجة اوانة هيكتسب رايحة من طعام اخر 2لو فى الثلاجة رايحة ممكن تضعى لشوية لبن مكشوف سيمتص اليحة اوخل ابيض اوقطعة فحم 3اى اكل فاسد تخلى منة فورا ولو عندك باقى اكل ولو كمية بسيطة وعايزة تحتفظى بيها ضعيها فى الفريزر فى علبة 4لغسيل الثلاجة بالماء والصابون وتنشفى بفوطة جافة 5ممكن كمان تمسحى بماء وخل للتخلص من الروايح الغير مستحبة 6لا تضعى فى الفريزر على الرف السلك اكياس بها طعام اوخضار لانها لما تتلج هتاخد شكل السلك وتنزل بينة وبيكون صع اخرجها ضعيها اولا على صنية اوطبق فويل بعد ماتتلج ضعيها على الرف لسهولة اخرجها 7اى شى انت متبلة وهتضعية فى الفريزر ضعى بينة اكياس نيلون علشان ميلتصقش ببعضة لتنظيف الفريز افصلى الثلاجة 15 دقيقة واخرخى كل الاطعمة اللى فية وامسحية باحدى الطرق السابقة 8خلى بالك من انك تضعى بصل اوتومفى كيس وفى الفريزرلان الريحة هتتنتشر (عملت كدة وكان الفريزر كلة رحتة بصل فظيييييع)ضعيها فى برطمان اوعلبة جيدة الغلق ومربوطة بكيس 9لو لاقيتى الفريزر رحتة مش كويسى عليكى بالخل 10لانتسى انك تنظفى الثلاجة من الخارج بفوطة ومية وصابون وتنشفى كويس 11 لتظيف اماكن وضع البيض والزجاجات بالمية والصابون للكن لا تضعى البيض والمكان رطب حتى لا يلتصق بكدة نكون نظفنا الثلاجة
نبتدى ونكمل المطبخ درف المطبخ والادراج 1خرجى كل الاوانى والححلل وامسحى الدرف وافرواستنى لما تهوى وافرى مفرش بلاستك انا بستخدم بلاستك تقيل هو فى الاول بيكون مكلف لكن بعد كدة بيوفر وتغسلية وتنشرة وفرشية تانى بالاضافة انة مش هيتحرك من تحت الاوانى 2درفة التوابل والخزين فضى الدرفة وخرجى كل العلب والبرطمانت وتخلصى من اى حاجة صلاحيتها انتهت 3فضى البرطمانت وضعى التوابل واخزين فى اطباق واغسلى البرطمانت والعلب بالمية الصابون وسبيها تجف فى الهواء ورجعى كل حاجة مكانها 4الادراج اللى ملينة كراكيب تخلصى منها فورا 5ونضفى الادراج وافرشى مشمع بلاستك وضعى الاشياء نظيفة 6فى فى الادراج حاجات بتكون دقيقة ازى المسامير الدبابيس حطيهم فى علب زى علب الكريم اوعلب الحلاوة او الجبنة 7الاشياء اللى بعمل فوضى فى الدراج زى مثلا مقص اوقطاعة او الفتاحة اومقواير ممكن تضعيها فى طبق بلاستك اوكرتونة علشان الدرج ميبقاش فوضى والحاجة تجرى يمين وشمال 8فى ستات كتير بتحب تحتفظ بالعلب والبرطمنات الفضية هى صحيح بتنفع بس بتعمل فوضى لحل الفوضى ديى ممكن تدخل العلب جوة بعضها والبرطمانت تضعيها فى كرتونة داخل الدرفة او علبة تورتة ايس كريم انا عملت كدة علشان البرطمانت متتكسرش وتلمى زجاج 9الاطباق والحلل كلة يدخل فى بعض ويترتب علشان ما يخد مكان
حاجات تسهل عليكى الشغل فى المطبخ 1ضعى ساعة اومنبة صغير فى مطبخك علشان الوقت مياخدكيش ويضيع عليكى مثلا ميعاد الصلاة او ميعاد وصول زوجك 2ضعى صابونة فى المطبخ لغسل ايدك بدل ما تروحى وتيجى كل شوية للحمام 3لاتنسى ان تضعى على الثلاجة ورقة بالاذكار وتقوليها وانت بتشتغلى لاستفادة من الوقت وتاخدى ثواب 4ضعى كل الادوات والمنظفات عندك فى المطبخ واذا كنت مش عايز تشترى الحاجة مرتين للحمام والمطبخ ممكن تقسمى الصابون مثلا او الكلور زجاجتين واحدة فى المطبخ واحدة فى الحمام 5ضعى ورقة وقلم فى المطبخ لتكتبى كل ما ينقصك بسهولة اى حاجة انت محتاجها دونيها على طول علشان متنسيش لتنظيف باسكت الزبالة اليكم الطرق الاتية 1اغسلى الباسكت بالمية والصابون واتركية يجف وضعى كيس مناسب فية 2ممكن تضعى كسين داخل بعض علشان ميسربش لو فى اى حاجة فيها مية 3ممكن كمان تضعى كرتون المسحوق الفاضى اوكرتون اوكرتونة البيض او ورق جرايد 4للحفاظ على الباسكت من غزو الحشرات ممكن رشة مبيد او رشة ديتول 5فكرة وهى فرز المخلفات قبل رميها يعنى لو اكل فى كيس صغير لوحدة لو كرنونة فى كيس لوحدها صغير وبعدين فى الباسكت الكبير لان ممكن حد يستفيد بيها 6نيجى للزجاج المكسور وسنون الحقن انا عن نفسى بلف الزجاج المكسور بورق جرايد وفى كيس بلاستك علشان عمال الفرز متسسبش ليهم فى الى مشكلة سنون الحقن فى غطاها البلاستك وتتلف بورق وكيس علشان متنقليش العدوى لحد فلا ضرر ولا ضرار كما قال الرسول صللى الله عليه وسلم او انكك ترميها فى التوليت 7ديما غطى باسكت الزبالة وممكن تضعى ورق جرايد بعد ماترمى اى حاجةفية 8لا تتركى اى بواقى اطعمة فى الباسكت ديما تخلصى منها بالليل حتى لا تكون سب فى وجود الحشرات لتنظيف فوط المطبخ اليكى احدى الطرق الاتية 1استخدمى لكل ى فوطة خاصة فوط التنشيف الفوط اماصة مفيدة جدا فى الموضوع دة وفوطة ليكى ولازم تكون قطن والمساكات كمان لازم تكون قطن علشان متنقلش الحرارة ليكى لو الياف صناعية 2اغسلى الفوط بعد الاستخدام وانقعيها فى مية وصابون وبعد كدة ضعيها فى الغسالة 3ممكن تجمعى الفوط وتغسليها مع بعض وتحطى المنعم لتكون رحتها جميلة 4ممكن تغليها فى مية وصابون وشوية كلور الوان اوديتول وبعد كدة تشطفيها بالمية وتضعيها فى كيس الشربات وعلشان ما تختاطش بالغسيل وتغسليها فى الغسالة عادى 5لاتتركى اى فوطةمبلولة حتى وان كنت مش هتغسليها بسرعة علشان (متعفنش)اتركيها فى الهواء لتجف وبعدين ضعيها فى سبت الغسيل 6ممكن تعملى سبت اوطبق مخصص لجمع فوط المطبخ علشان م تختطلتش بالغسيل 7يمكنك استخدام الملابس القطنية القديمة بعد قصها الى قطع فى مسح الاشياء المتسخة زى الشفاط والبوتجاز وبعد كدة ترميها علشان فوط المطبخ متتبقعش وتتسخ بزيادة وتحافظى عليها وقت طويل
من خبراتى فى المطبخ 1لاتضعى الليمون على رخام المطبخ مباشرة لانى هييتسسب فى بقع بيضا على الرخامة كمان البرتقال والخل اى شى حمضى 2طبعا احنا بنقضى ساعات طويلة فى المطبخ مفيش مانع انك تزينى المطبخ علشان يفتح نفسك حتى ولو كان صغيرة بفازة او اكسسوارات للمطبخ زى شوكة او فواكة (موجودة فى ا2 ونص) 3لو عندك معالق كتير شليها فورا وضعى فى الصفاية على قدكم ممكن تستخدمى كولمن للماء البارد بدل الفتح والقفل فى التلاجة وملى الزجاجات 6حاجة عايزة اقول لكم عليها ممكن ساعات المية تقطع فجاة ويكون حد فى الحمام او عايزة تعملى حاجة ضرورى لازم تحتفظى بجركن ماء وخصوصا لو عندك اطفال لو تلاجتك فى المطبخ غطيها من فوق بمشمع اوفويل او حتى ورق جرايد علشان متزيتش ويصعب تنظفها 7من الحاجات اللى بتعمل فوضى فى المطبخ الاكياس البلاستك اى كيس غير نضيف تخلصى منة فورا لانة وجودة بيساعد على وجودة الحشرات 8لوفى اكياس نظيفة مفيش مانع تحتفظى بيها بعد مطبقيها كويس وتشليها فى كيس كبير اوعلبة اودرج 9 انا بحتفظ باطباق الفويل بتكون فيها الجبن لو نظيفة (يعنى ميكنش فيها لحوم وفيها دم)اطباق الجبن الحلاوة اغسلها وانفها واضعها فى داخل بعضها وكيس بلاستك علشان متعملش فوضى واستخدمها لما اتبل لحوم او بانية او كفتة فى بعض الاشيا ءزى البقسماط او الردة او الفريك بتسوس لو اتخزنت حتى وان كان وقت قصير بضعها فى برطمان واحفظها فى الثلاجة وفاصل ونواصل بعد شوية
نيجى لحاجة فى المطبخ خاصة بيكى انت مريلة المطبخ لازم المريلة طبعا علشان تحمى هدومك بنصحك انك تشترى مريلة شيك وجميلة لانك بتقضى بيها وقت طويل وممكن زوجك يشوفك بيها لا مش ممكن دة اكيد فلازم تكونى جذابة حتى فى مريلة المطبخ 1لازم لازم المريلة تتغسل كل ماتتوسخ وتكون رحتها حلوة 2خلى عندك اكتر من مريلة علشان لو غسلتيها اوجالك ضيف وحب يساعدك او زوجك (فى الاحلام طبعا)محدش يتتحجج ان هدومة هتتوسخ لو اشتغل معاكى 3احترسى فى مرايل بتتباع فى 2 ونص ملونة دة بتبهت على الهدوم وكمان بوظت عندى المطبخ لما سندت وانا بغسل الاطباق والمطبخ عندى لونة فاتح خلى بالك 4لا تستخدمى مريلة وشها بلاستك وانت واقفة امام النار لانها بتنفل الحرارة 5ممكن تغسلى المريلة على ايدك بماء وصابون او تضعيها فى الغسالة بعد ما تطبقيها وتضعيها فى كيس الشربات برضو علشان متختلطش بالغسيل
تنظيف الادوات الكهرباءة اللى فى المطبخ اهم الادوات الكهرباية فى المطبخ هو الخلاط ولتنظيف الخلاط اليك الاتى 1غسل شفشق الخلاط بعد كل استحدام بالماء والصابون 2ممكن وضع ماء وصابون ونشغل الخلاط بعد ذلك هنلاحظ ان تنظيفة اصبح اسهل 3خصصى مطحنة للتوابل ومطحنة للمكسرات علشان رايحة التوابل ماتتنتقلش للمكسرات 4 لنظيف الجزء الخاص بالماتور بفوطة مبلولة بميى وصابون وامسحية مش تغسليى بالماء حتى لا يحترق الماتور 5لتنظيف بين الازرار بفرشاة اسنان مغموسة بماء وصابون اوكلور 6لتنظيف اى اداة امسحى جزء الماتور بفوطة مبلولة بالماء والصابون واى جزء ممكن يتغسل اغسلية بالماء الجارى وانشفة زى مثلا عصارة البرتقال محضرة الطعام وووو
نيجى لاكتر حاجة مزعجة فى المطبخ وهىالبوتجازولتنظيف البوتجاز اتبعى الاتى 1نظقى البوتجاز اول باول لا تتنتظرى لبعد انتهاء اليوم لان فى حاجات لو سقطت علية هتسودو وتعمل ريحة مش كويسة زى اللبن والشربة 2ممكن تنظفى بالليف والسلك والصابون 3لو محتاج تنظيف شوية يبقى بشوية كلور وسلك بس خلى بالك لان فى بوتجازات ضاجها بيقشر من السلك 4فى منظف بوتجازات اسمة سيف انا مجربتوش بس سمعت انة كويس 5لتنظيف مفاتيح البوتجاز ممكن خلعها ونقعها فى ماء وصابون وغسلها بعد ذلك او تنظفها بدون خلعها بفرشاة اسنن مغموسة فى ماء وصابون لنظيف عيون البوتجاز اتبعى الطرق الاتية 1ممكن نقعها فى ماء وصابون وكلور وبعد ذلك تدعكها بالسلك 2ممكن تغليها مع عصير ليمونة وبعد ذلك تدعكيها 3ممكن كمان بعض الخل يودى الغرض 4اغسلية وجفييها جيدا وامسحى الشعلات وركبيها تانى لتنظيف الفرن عليكى الاتى 1امسحى الفرن لو فيها دهون بقطعة قماش وهى ساخنة لان ذلك سيكون سهل 2ممكن تسكبى بعض الخل فيها 3قرات فى مجلة ان ورق الجرايد يجعل الفرن لامعةاذا مسحتى بية بس لم اجربة 4جوانب البوتجاز ممكن تدعكيها بالليف الخشن او السلك ونتنشفى بعد ذلك بفوطة ناشفة
اهتمى بصحة اسرتك من داخل المطبخ بعض النصايح لصحة الاسرة 1استخدمى ليفة للاكواب وليفة للاطباق 2استخدمى قطاعة للخضروات وقظاعة للحوم حتى واغسلى قطاعة اللحوم بالكلور او الخل لقتل السلامونيلا الموجودة فى اللحوم والدواجن الى الخضروات 3استخدمى سكين لتقطيع الخضروات والبصل واخرى للفواكة 4امسحى رخام المطبخ برشةمية وديتول او خل او كلور اى حاجة مع الية لتعقيمها 5لاتتركى اى طعام بدون غطاء
لتنظيف اوانى المطبخ اولا الاكواب والمجات 1انقعها بماء وصابون وشوية كلور وبعد كدة اد عكيها بفرشاة الاسنان 2لتظيف الاطباق البلاستك نفس الفكرةالنقع والدعك 3لتنظيف الطاسات التيفال عندى فكرة( بس مجربتهاش يعنى محدش يعملها ويقول انا السبب لو حاجة باظت مليش دعوة ) للطاسة من برة بكرر تانى من برة ممكن تستخدمى منظف الافران والبوتجازات بس جربى فى جزء بسيييييييييط الاول انا بنبة عليكم اهو انا سمعتها وقلت اقولها لكم 4يفضل عدم استخدام العلب البلاستك لحفظ الطعام مثل الخضار لانى بيغير لونها استخدمة زجاجاو صاج لسهولة التنظيف 5لاعادة بريق المعالق انقعيها فى ماء وصابون وبعد كدة لو فيها حفر استخدمى الفرشاة الصغيرة
لوضع اللمسات الاخيرة 1لازم الحوض يدعك بالسلك والصابون وممكن شوية ديتول او كلور لقتل الميكروبات 2تخلصى من اى مشوة اومكسور فى المطبخ لانة ممكن يخرح ايدك مثلا طبق مكسور فى جزء صغيراوكوب ارمية على الفور اواتخدمية فى ضع فرش السنان بعد تزينة لكن لا تاكلى اوتشربى فية 3ممكن تزينى كرتونة المسحوق وتضعى فيها بعض الاشياء مثلا الجرايد او رول الفويل 4شبشب البيت يكون غيرشبشب المطبخ لان ساعات المطبخ مش بيكون نظيف والشبشب يتوسخ(سورى)وتخرجى بية تلاقى السجاد اتسخ 5من وقت للتانى حاولى تجددى فى المطبخ يعنى مثلا اشترى فوط جديدة او اشياء توضع على الثلاجة ولو انت من هواة الاشغال اليدوية ممكن تعملى دة بنفسك ولو حاجات بسيطة هتغير وتجدد من شكلة ومن نفسيتك | |
|
عبد العظيم عبد الفتاح الدرع الذهبى
عدد المساهمات : 3367 تاريخ التسجيل : 23/06/2010
| موضوع: رد: نصائح مجربه الثلاثاء 26 أكتوبر 2010, 9:23 am | |
| | |
|